Autism - Daglig verksamhet

Östertälje Daglig verksamhet

Arbete utifrån dig och dina önskemål

I Östertäljes dagliga verksamhet bjuder vi in till ett individuellt anpassat koncept med många olika arbetsinriktningar. Vi utgår från dina intressen, kunskaper och ditt engagemang. Vi vill uppmuntra till social samvaro med aktiviteten i centrum, där hänsyn tas till valfrihet, kultur och miljö. En arbetsplats, en trygg trivsam miljö där du får utveckla din självständighet i din egen takt med arbetsuppgifter som känns stimulerande och meningsfulla för dig.

Visa mer...

Hitta hit

Östertälje

Norrhemsvägen 4
152 57 Södertälje
Lina Werning

Lina Werning

Enhetschef Östertälje

Tel: 08-551 781 61

Epost: lina.werning@jatc.se

Individuellt koncept
Med allt från data, hunddagis, musik, teater till konstnärligt och socialt inriktade aktiviteter.

Verkstad för återbruk/recycling

Vi lär oss hur vi ska förbättra våra processer för att minska vårt avtryck. Med hänsyn till människan och miljön arbetar vi med visst återbruk och i vår verkstad finns många aktiviteter att välja på. Här kan du arbeta med fotografering, bildkonst, konstnärligt skapande med många olika material som t.ex. lera, färg, textildesign, läder, smyckestillverkning etc.

Digitala media

Hos oss har du möjlighet att arbeta med olika dataprogram. Här har vi basen för produktionen av vårt magasin ”Ventilen”. Det är vår tidning som alla deltagare kan bidra till. Om du vill kan du skriva, göra bildcollage, fotografera eller på annat sätt vara delaktig i vårt arbete med tidningen.
Du kan också arbeta med olika teman, t ex att bearbeta fakta, göra väderdagbok, jobba med samhällsrelaterade frågor, ta fram information om länder, hälsofrågor, djur eller något annat som tycker är intressant.

 

 

 

Hunddagis

Här får du möjlighet att arbeta med hundar med allt vad det innebär. Vi rastar och leker med hundarna. Här kan du även lära dig uppfostran, hundvård och agility.
Hunddagiset riktar sig till hundägare i Södertälje med omnejd som önskar en trygg omvårdnad för sin hund. Här lämnar kunden in sin hund på morgonen och hämtar på eftermiddagen.

Musikverkstad

Musik ska byggas utav glädje. Musiken skapar nya dimensioner inom många områden. Vi människor har behov av att musicera eller att lyssna till musik.
I vår musikverkstad får du prova på att sjunga enskilt eller allsång i grupp och lära dig att spela både individuellt eller tillsammans med andra. Det kan vara all sorts musik och även egen komponerad tonkonst.

Friskvård

I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former för friskvårdsaktiviteter som utses individuellt eller i grupp. Varje detalj avseende enkelhet och tillgänglighet är viktig för att skapa glädjefyllda, hälsosamma aktiviteter. Beroende på väderlek och förutsättningar arrangeras hundpromenader, naturupplevelser i skog och mark, badutflykter, simning, svampplockning, upptäcktsfärder, fotografering mm.

Boende

För att säkerställa bästa omsorg arbetar vi utifrån ett helhetskoncept som innebär att alltid erbjuda bästa stöd och service utifrån dina önskemål och vårt uppdrag.

Kontakta oss

”Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig”