Autism - Daglig verksamhet

Daglig verksamhet i Strängnäs – Djäknegatan

Arbete utifrån dig och dina önskemål

I Djäknegatans dagliga verksamhet bjuder vi in till ett individuellt anpassat koncept med många olika arbetsinriktningar. Vi utgår från dina intressen, kunskaper och ditt engagemang. Vi vill uppmuntra till social samvaro med aktiviteten i centrum, där hänsyn tas till valfrihet, kultur och miljö. En arbetsplats, en trygg trivsam miljö där du får utveckla din självständighet i din egen takt med arbetsuppgifter som känns stimulerande och meningsfulla för dig.

Visa mer...

Hitta hit

Strängnäs

Djäknegatan 2
645 31 Strängnäs
KERSTIN SKRÄDDARS

Kerstin Skräddars

Enhetschef Strängnäs

Tel: 08-551 781 30

Epost: kerstin.skraddars@jatc.se

Delaktighet & gemenskap

Delaktighet & gemenskap

Tillsammans skapar vi aktiviteter, du kan också välja flera aktiviteter under en och samma dag.

Kreativitet

Kreativitetsverkstaden

Vi lär oss om hur vi kan förbättra våra processer för att minska vårt avtryck. Med hänsyn till människan och miljön arbetar vi med återbruk och i vår verkstad finns många aktiviteter att välja på. Du bestämmer om du vill arbeta tillsammans med andra i projektform eller individuellt. Här kan du skapa egen konst, arbeta med färg och form, textildesign, trycka, laga o lappa, skapa läderprodukter, tillverka smycken, lägga pärlor, fota, läsa, musicera, laga mat och baka.

 

 

Digitala media

Här har du möjlighet att arbeta med olika dataprogram. Vi har ett eget magasin ”Ventilen”. Om du vill kan du skriva, göra bildcollage, fotografera eller på annat sätt vara delaktig i vårt arbete med tidningen.
Du kan också arbeta med olika teman, t ex bearbeta fakta, göra väderdagbok, jobba med samhällsrelaterade frågor, ta fram information om länder, hälsofrågor, djur eller något annat som du tycker är intressant.

Digital media och foto

Stallprojekt

Här har du möjlighet att delta i vårt stallprojekt. Det innebär att du och personalen åker en eller två gånger i veckan till ett närliggande stall för att arbeta med olika arbetsuppgifter.
Arbetsuppgifterna i stallet är att mocka, sopa, dela ut hö och att utföra redskapsvård.

Friskvård & utflykter

I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former för friskvårdsaktiviteter som utses individuellt eller i grupp. Varje detalj avseende enkelhet och tillgänglighet är viktig för att skapa glädjefyllda, hälsosamma aktiviteter. Beroende på väderlek och förutsättningar arrangeras naturupplevelser i skog och mark, badutflykter, simning, svampplockning, upptäcktsfärder, fotografering mm.

Boende

För oss är det viktigt att bejaka dina intressen så att ditt sammanhang blir gripbart, hanterbart och meningsfullt.

Kontakta oss

"Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig"