Autism - Daglig verksamhet

Daglig verksamhet i Nynäshamn – Hammarhagen 

Arbete utifrån dig och dina önskemål

I Hammarhagens dagliga verksamhet bjuder vi in till ett individuellt anpassat koncept med många olika arbetsinriktningar. Vi utgår från dina intressen, kunskaper och ditt engagemang. Vi vill uppmuntra till social samvaro med aktiviteten i centrum, där hänsyn tas till valfrihet, kultur och miljö. En arbetsplats, en trygg trivsam miljö där du får utveckla din självständighet i din egen takt med arbetsuppgifter som känns stimulerande och meningsfulla för dig.

Visa mer...

Hitta hit

Nynäshamn

Konsul Johnsons väg, 17, NYNÄSHAMN

Ebba Öhman

Enhetschef Nynäshamn

Tel: 08-551 781 59

Epost: ebba.ohman@jatc.se

Daglig verksamhet i Nynäshamn

Aktiviteter i projektform
Vi arbetar med bl.a. textil, målning och konst.

Ateljé för återbruk & recycling

Vi lär oss hur vi ska förbättra våra processer för att minska vårt avtryck. Med hänsyn till människan och miljö arbetar vi med återbruk och i vår verkstad finns många av aktiviteter att välja på. Du bestämmer om du vill arbeta tillsammans med andra i projektform eller individuellt. Här kan du skapa egen konst, arbeta med färg och form, trycka, laga o lappa, skapa läderprodukter, tillverka smycken, lägga pärlor, fota, läsa, laga mat och baka. Här kan du också måla, skapa egen textildesign, sy väskor eller trycka egen design.

 

Digitala media

Hos oss har du möjlighet att arbeta med olika dataprogram. Vi har ett eget magasin ”Ventilen”. Om du vill kan du skriva, göra bildcollage, fotografera eller på annat sätt vara delaktig i vårt arbete med tidningen. Du kan också arbeta med olika teman, t ex att bearbeta fakta, göra väderdagbok, jobba med samhällsrelaterade frågor, ta fram information om länder, hälsofrågor, djur eller något annat som tycker är intressant.

 

Digital media, data och foto

Friskvård

I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former för friskvårdsaktiviteter som görs individuellt eller i grupp. Varje detalj avseende enkelhet och tillgänglighet är viktig för att skapa glädjefyllda, hälsosamma aktiviteter. Beroende på väderlek och förutsättningar arrangeras, naturupplevelser i skog och mark, badutflykter, simning, svampplockning, upptäcktsfärder, fotografering mm.

 

Boende

I Hammarhagens gruppbostad erbjuder vi dig en egen funktionell lägenhet med två rum och kök. I gruppbostaden är det sex lägenheter sammantaget med individuellt boendestöd dygnet.

Kontakta oss

”Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig”