En meningsfull fritid

Fritiden är betydelsefull och en viktig del för återhämtning och
för psykiskt välbefinnande. En fri zon att få ägna sig åt något man tycker om, ett sammanhang som känns meningsfullt. Centralt är att hitta fram till hur du vill ha det kring din fritid, din hälsa, ditt sociala liv, dina rutiner och din dygnsrytm. Vad du tycker om och vad du vill göra, själv eller tillsammans med andra.

Visa mer...

Semester

Semestern är tid för rekreation och vila, att få koppla av, röra på sig ha kul och njuta. Aktiviteterna är förlagda mestadels i närområdet. Det kan vara att promenera, sola, bada, fiska, parkvandra, stadsvandra eller att vi träffar våra andra dagliga verksamheter för picknick. Vi kan även plocka bär och svamp samt ta hand om våra egna odlingar. Vår pool i Järna är även ett uppskattat utflyktsmål på sommaren. På vintern ges möjlighet till skidsemester i Härjedalen.

Läs gärna mer om våra boenden och vår dagliga verksamhet

Aktiviteter

  • Camping på sommarhalvåret
  • Resa till Tännäs i Härjedalen
  • Resa utifrån individuell handlingsplan
  • Dagsutflykter för nöje, sol, bad, vila och rekreation
  • Årstidshögtider anordnas i verksamheten
  • Sommartid/semester har verksamheten en simbassäng öppen för vila och rekreation, dag- och kvällstid

Friskvård

Målning, musik, konsthantverk och rörelseaktivitet minskar negativ stress och ökar på sikt vår hälsa. Utöver konstnärliga aktiviteter erbjuder vi vardagsnära fysiska aktiviteter i vår närmiljö för sund friskvård. Det kan vara mindfulness, lekar, promenader, cykling, utegympa, vandring i skogen eller tipspromenad. I Södertälje har vi ett hunddagis som ett naturligt inslag för rörelse. Vi har även ett mindre gym. För återhämtning inomhus bjuder vi in till aktiviteter för vila och rekreation.

Kontakta oss

"Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig"