Köttfärsås

15.11.2022

Ingredienser (8 portioner)

  • Gul lök 2 st
  • Pressade vitlöksklyftor 4 st
  • Morot 3 at
  • Stjälkselleri 1 st
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk
  • Nötfärs 500 g
  • Köttbuljong 2 tärning
  • Vatten 2 dl
  • Krossade tomater à 800 g 1 burk
  • Torkad oregano 2 msk
  • Grovmalen svartpeppar 2 msk
  • Arla Köket® lätt crème fraiche 2 dl
  • Spaghetti 300 g 

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Strimla sellerin.
  • Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig.
  • Tillsätt morot, selleri, buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 min.
  • Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare 5 min.
  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen och servera till köttfärssåsen.

Klart!


KONTAKTA OSS GÄRNA

JATC Community Health Care
Norrhemsvägen 4
152 57 Södertälje
Vxl 08 551 781 00
E-post info@jatc.se

Instagram | Facebook | LinkedIn | Youtube |