Rawfoodbollar
Rawfood bar 10 bitar
Ingredienser:
Nötbottnar
- 1 dl saltade cashewnötter
- 1 dl saltade jordnötter
- 2 - 3 msk agavesirap
- 0,5 krm vaniljpulver
- 0,5 krm flingsalt
Fyllning
- 16 dadlar, urkärnade
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 0,5 krm vaniljpulver
- 0,5 krm flingsalt
- 1,5 dl rostade och salta jordnötter
Chokladtäcke
- 200 g mörk choklad 70% , gärna med nötter i som gör det hela extra gott.
Gör så här:
1. Mixa först cashew- och jordnötterna med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda därefter i agavesirapen och mixa till lagom konsistens.
2. Skapa 10 bollar av nötblandningen och lägg på en plåt med smörpapper. Tryck till bollen i mitten så det bildas en liten grop för fyllningen.
Fyllning
1. Mixa dadlar, kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en smet. Därefter bland i jordnötter och mixa hastigt så de är hackade till lagom konsistens lite grova bitar kvarstår.
2. Fördela ut dadelmassan på nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
Choklad täcke
1. Smält chokladen och häll det jämt på bitarna. Låt stelna i kylen. Förvaras i kyl eller frys.