Rawfoodbollar

21.11.2022

Rawfood bar 10 bitar 

Ingredienser:

Nötbottnar

  • 1 dl saltade cashewnötter
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 2 - 3 msk agavesirap
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt 

Fyllning

  • 16 dadlar, urkärnade
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1,5 dl rostade och salta jordnötter 

Chokladtäcke

  • 200 g mörk choklad 70% , gärna med nötter i som gör det hela extra gott.

Gör så här:

1. Mixa först cashew- och jordnötterna med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda därefter i agavesirapen och mixa till lagom konsistens.

2. Skapa 10 bollar av nötblandningen och lägg på en plåt med smörpapper. Tryck till bollen i mitten så det bildas en liten grop för fyllningen. 

Fyllning

1. Mixa dadlar, kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en smet. Därefter bland i jordnötter och mixa hastigt så de är hackade till lagom konsistens lite grova bitar kvarstår.

2. Fördela ut dadelmassan på nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.

Choklad täcke

1. Smält chokladen och häll det jämt på bitarna. Låt stelna i kylen. Förvaras i kyl eller frys.